Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019
On Σεπτεμβρίου 04, 2019 by Creative Design in Gastronomy No comments
Ένα από τα πιο γνωστά εδέσματα της Κρήτης που αξίζει να δοκιμάσετε ,είναι η Σφακιανή πίτα. Η Σφακιανή πίτα είναι τοπικό παραδοσιακό έδεσμα της Χώρας των Σφακίων ,νότια του νομού Χανίων. Μία παραλλαγή της πίτας αυτής ,(τη λεγόμενη "νεράτη μυζηθρόπιτα") θα βρείτε και στην ανατολική Κρήτη, στη Σητεία . Υλικά 1 κούπα αλεύρι Φρέσκια μυζήθρα, ίση ποσότητα με 1 κούπα 1 κουταλάκι της σούπας ελαιόλαδο ¼ κούπα νερό ¼ κουταλάκι αλάτι Μισό σφηνάκι ρακί Τα υλικά της συνταγής προσαρμόζονται, ανάλογα με την ποσότητα από πιτάκια ,που θέλουμε να φτιάξουμε. Σε μία λεκάνη βάζουμε τα υλικά μας, το αλεύρι, το λάδι, το αλάτι, το νερό και τη ρακί. Τα ανακατεύουμε καλά ώσπου να δημιουργήσουμε μια μαλακή ζύμη και στη συνέχεια αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για μία με μιάμιση ώρα. Στη συνέχεια το χωρίζουμε σε κομμάτια, σε μέγεθος που να χωράει στην παλάμη μας και τοποθετούμε μυζήθρα μέσα στα κομμάτια ζύμης. Αφήνουμε και αυτά να ξεκουραστούν για 30’ περίπου. Έπειτα, ανοίγουμε τις ζύμες μας με πλάστη,σε όσο πιο λεπτά φύλλα μπορούμε 20 με 25 εκατοστά περίπου το καθένα. Για το τηγάνισμα χρησιμοποιούμε 1 κουταλάκι λάδι για να μην κολλήσουν τα πιτάκια στο τηγάνι μας, και τα τηγανίζουμε για 1 λεπτό από την κάθε πλευρά περίπου. Τέλος σερβίρουμε τις πίτες ζεστές με μέλι, γιατί όχι και με λίγο σουσάμι αν σας αρέσει!
One of the most well-known deserts in Crete which is definetely worth tasting is the Sfakian Pie. It is a traditional local pie which is made in Sfakia. An alternative version of the Sfakian pie is the widely-called "Nerati mizithropita" (a pie made also by mizithra, the traditional cretan cheese) , which you will be able to find on the other side of the island, Sitia. INGREDIENTS 1 cup of flour 1 cup of fresh mizithra (traditional cretan cheese) 1 teaspoon of olive oil 1/4 cup of water 1/4 teaspoon of salt 1/2 shot of raki You can of course change the amount of the ingredients, according to the amount of pies that you want to make. Put all the ingredients in a bowl, the flour, the oil, the salt , the water and the raki. Mix everything very well so as to make a soft dough and then let the mix rest for about one and a half hour. Then, cut the dough into small pieces and put mizithra at the centre of each piece. Let the pieces rest once more, for about 30 minutes. Then, use the rolling pin to make thin pieces of dough, each one of about 20-25 cms.Continue by frying the pieces of dough, using 1 teaspoon of olive oil so that the pies do not stick at the bottom of the frying pan. Fry each small pie on both sides for about 1 minute. Finally, serve the pies adding some honey, and some sesame if you like.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Rooms for Rent,Hotels,Air and Ferry tickets at the best prices by BOOKING
Ξενοδοχεία,Ενοικιαζόμενα δωμάτια, Αεροπορικά/Ακτοπλοϊκά εισιτήρια στις καλύτερες τιμές από την BOOKING
Popular Posts - Δημοφιλείς Αναρτήσεις
-
Ο Νεραϊδόσπηλιος είναι σπήλαιο το οποίο βρίσκεται μέσα στο Αστρακιανό φαράγγι δίπλα στο χωριό κάτω Αστρακοί και κοντά στο...
-
Ο Τάφος του Ελευθέριου Βενιζέλου και του γιου του, του Σοφοκλή Βενιζέλου που είναι ακριβώς δίπλα, βρίσκονται ανατολικά των Χανίων...
-
Το χωριό Δροσιά ή Γενί Γκαβέ βρίσκεται σε υψόμετρο 300μ. στην κοιλάδα του Μυλοποτάμου, στο νομό Ρεθύμνης και απέχει 54χλμ περίπου ...
More photos on our Facebook page"Antami"
Για περισσότερο φωτογραφικό υλικό επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου